Gdzie w Krakowie znajdę części do Octawianki?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • donwito12
    Classic
    • 2012
    • 1

.... a co tu tak cicho, poumierali czy co ?? Kiedy następny spot? Wolę wiedzieć szybciej, aby nie mieć kłopotów z przepustką
  • gziip
    Classic
    • 2010
    • 21

Miałem w niedzielę wypadek. Przyjechałem na weekend z Bełchatowa do Krakowa poduczyć, dzieciaka znajomych rozwiązywania zadań z Mechaniki bo chłopak jest zagrożony z tego przedmiotu. W drodze powrotnej między Zadrożem a Trzyciążem wyleciałem z zakrętu. Jak? Nie wiem, droga sucha, znana, zakręt wielokrotnie pokonywany zawsze "na trójce" opony dobre nie "łyse" ale fakt bieżnik na nich różny bo po drodze do Krakowa złapałem "kapcia" i założyłem nowy, nigdy nie używany!!! zapas z innym bieżnikiem, i wiuuuu.... w ułamku sekundy wyleciałem do rowu nawet nie wiem kiedy. Auto przewróciło się na bok i pokiereszowało.

Auto sprawne, zawieszenie nie naruszone z silnika się nic nie wylało, akurat trafił się ktoś z wyciągarką dało się szybko wyciągnąć, postawić na koła. Wróciłem nim do Krakowa, mają tu garaż będę ogarniał tak, żeby dojechać do domu (laweta ponad tysiąc PLN-ów)

Gdzie w okolicach w Krakowie są sklepy, składy używek szroty??

Znajomi nie mają pojęcia, sklepy znalazłem trzy: Kalwaryjska, 29Listopada, Mogilska...

Przedni oryginalny reflektor ponad 500 zet. Może gdzieś można zamiennik dostać albo jakąś używkę? To samo przednie nadkole. Byłem na giełdzie na Rybitwach ale bez efektów. Na kuriera nie ma czasu, muszę to auto jutro ogarnąć tak, żeby wrócić do domu bo nie mogę "siedzieć" ludziom na głowie....

Fotki dla ciekawych:

Store your photos and videos online with secure storage from Photobucket. Available on iOS, Android and desktop. Securely backup your memories and sign up today!

Komentarz

• wodan
      Rider
      • 2012
      • 417
      • Octavia I combi (1U5)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Wyrazy współczucia, ale dobrze, że załoga cała.
      A co do zapytania: podzwoń może jeszcze tutaj:
      1. Olicar
      2. Skoda części
      3. Moto Skoda

W przedmiocie używek, to najlepiej na jakiś szrot podskoczyć, przy Igołomskiej w kierunku na Niepołomice są bodajże dwa, na trasie olkuskiej kilka, ale niestety trzeba pojeździć. Powodzenia.
      Pozdrawiam
      Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• gziip
        Classic
        • 2010
        • 21

Dzięki załoga (ja) wyszła bez szwanku, skodziana gorzej....

Dzięki za info, to że trzeba pojeździć to wiem ale liczę, że właśnie dowiem się gdzie :-))) Mimo, że tu studiowałem nie mam pojęcia gdzie są szroty.....

Komentarz

• wodan
          Rider
          • 2012
          • 417
          • Octavia I combi (1U5)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zatem jeszcze popatrz tutaj: katalog. W pozostałym zakresie to jedynie google z frazami szrot+Kraków i podobne wariacje
          Pozdrawiam
          Wodan

Komentarz

• gziip
            Classic
            • 2010
            • 21

Tak, tak, dzięki.

"Goglam" całkiem sprawnie, wiem co wpisywać ale wiesz, na hasło "części" wyskakuje każdy osiedlowy sklepik i wielka hurtownia, pan Zenek, który ma autohandel i 3 auta na podwórku oraz wielki szrot... Właśnie liczę, że ktoś napiszę jedź tu i tu a resztę sobie odpuść....
            Np to widziałem: http://skoda-krakow.prv.pl/kontakt.php ale popatrzyłem, strona byle jaka telefonu brak tylko na maila kontakt - myślę firma garażowa

Stąd ten post :-))

Komentarz

• wodan
              Rider
              • 2012
              • 417
              • Octavia I combi (1U5)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Spoko, rozumiem

Prawdę rzekłszy, mimo że na co dzień żyję w KRK to pewnie miałbym podobny problem, ze znalezieniem części na już.

Warto też zajrzeć na allegro, może ktoś z okolic będzie miał to, czego szukasz, a tak bywa niekiedy najszybciej (jeszcze taki pomysł na szybko).
              Pozdrawiam
              Wodan

Komentarz

• krisoctav
                Rider
                • 2008
                • 417

w sprawie części to kup tylko lustra kompletne błotnik sobie wyklep i tak będziesz wymieniał a reflektor też kup sobie a i tak musisz te użebrowanie jakoś wyklepać bo jak kupisz reflektor to i tak będzie ciężko go wpasować szkoda że dach ci również pogięło ale sprawny blacharz go wyciągnie .
                TU masz przykład z allegro lokalizacja kraków i posiada inne części

tu masz błotnik

a tu lusterka

no i to chyba wszystko byś mógł jechać i policja się nie czepiała plus kierunek resztę wyklepać i dobrze umyć i spolerować

Komentarz

• gziip
                  Classic
                  • 2010
                  • 21

Allesyf, tablica, gumtree już przeglądnięte pod kątem części i lokalizacji :-) Wszystko co chce jest w dobrych cenach ale tam gdzie dopiero będę jechał (po drodze do Berlina) a to w Swarzędzu a to w Żaganiu coś tam pod Poznaniem....

Dzięki tego na Alle.... nie widziałem :-)

Generalnie to przyjechałem do rodziców do Bełchatowa na weekend z Berlina i ci krakowscy znajomi mnie uprosili: "Przyjedź damy ci na paliwo bo młody będzie repetował klasę jak nie pomożesz" No i przyjechałem :-P

Skodziana dla mnie jak żona, Był tu jeden "fachman" jak zaczął liczyć koszty to wyszło mu z malowaniem sześć tysi ale jak mu ją oddam to za trzy weźmie. Ja tam ją robię tak, żeby w przyszłym tygodniu wrócić do "Reichu" i nikt się nie przy(......)ył. Po berlinie śmigam rowerem auto stoi więc się spokojnie wtedy graty typu drzwi, grill, antena, nowy pas przedni się w międzyczie kupi. No będzie klepana i pogięta ale trudno na jedną osobę zajebiste auto z "Gazownią" przez 120kkm od kupna nie włożyłem ani zeta.

Komentarz

• krisoctav
                    Rider
                    • 2008
                    • 417

to ten fachman to chyba ASO wszystko to co można zrobić czyli montaż lampy kierunku można samemu zrobić grill pod lampy również wymienić się da to jest jak składanie puzli jeśli proste to pasuje idealnie tylko rozkręcić i złożyć pewnie problem będzie z chłodnicą nie wiem czy do tego pasa jest przykręcona ewentualnie pomocą drugiej osoby zdjęcie błotnika itp koszt nowego płynu chłodniczego plus klima napełnienie da się to zrobić blacharz zależnie od elementu nie będzie drogi najgorzej z dachem
                    ogólnie jeśli masz od nowości to zrób ale z spokojem da się rób zdjęcia z rozbiórki gdzie co i jak ja tak z wszystkim robię i żadna część nie zostaje a malowanie jednego elementu to około 300 pln a cały to max 3000 pln więc twoja robocizna i części to nie będzie dużo mając znajomości lakiernik blacharz i masz auto zrobione zapewne za 3000 pln z malunkiem

Komentarz

• gziip
                      Classic
                      • 2010
                      • 21

Tak, to są słowa otuchy :-) A nie: "Eeee to się nie opłaca. Panie na złom" Ja tam się do swoich "wozideł" przywiązuje, jak "Favoritkę" otrzymaną od ojca, po 8 latach mojej jazdy i moich dodatkowych 350kkm na gazie :-) zobaczyłem na lawecie złomiarzy to się prawie popłakałem. (Ze starości się rozpadała, miała 22 lat)

A to.... to sobie porobię, sekwencyjną "gazownię" do Octavki sam założyłem to z blachami się da radę :-))) Dzięki za dobre słowa!

Komentarz

• trooper
                        Rider
                        • 2011
                        • 525
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Tutaj masz aukcje gościa który ma dużo części z rozbiórki, w okolicach witkowic, brałem tam kilka razy i wszystko jest ok:

Ma też dużo niewystawionych rzeczy, może próbuj dzwonić.

PS. krisoctav już wrzucił ten link, ale przynajmniej masz potwierdzenie że można tam spokojnie uderzać
                        Moja Balbina

Komentarz

• gziip
                          Classic
                          • 2010
                          • 21

Dziękuję, reflektor przedni właśnie kupiłem nowy na Kalwaryjskiej, jakiś tajwański zamiennik dość kiepski za 220, chłodnicę też za 200 ale ta przynajmniej duńska i będę dziś ogarniał. Resztę blach to już na spokojnie może trafie od razu odpowiedni kolor.... Lusterka udało się przymocować. Jedno w ogóle jest ok, nawet obudowę ktoś mi wrzucił do bagażnika a to urwane na śrubę i "gluta" A przy tej "okazji" pasek rozrządu wymienię bo już ma 100kkm skoro cały bok odsłonięty.

Komentarz

• gziip
                            Classic
                            • 2010
                            • 21

Wszystkim dziękuję za pomoc, Octavka już jeździ jutro mogę wracać do domu. W sumie nawet nieźle się prezentuje, jak Peugeot z tej reklamy:

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Włożone : Lampa, pas przedni( to w czym siedzi chłodnica i reflektory), chłodnica. Reszta założona stara. Błotnik wyklepany, zderzak wypchnięty, lusterka na śrubach. Dziura w dachu po antenie zaklejona silikonem. W sumie koszt jak na razie 600 pln-ów. Robota własna. A reszta.... jak będę miał wakacje po kawałku...

Komentarz

• elpolacco
                              L&K
                              • 2010
                              • 1372
                              • Volkswagen
                              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Re: Gdzie w Krakowie znajdę części do Octawianki?

Zamieszczone przez gziip
                              Miałem w niedzielę wypadek. Przyjechałem na weekend z Bełchatowa do Krakowa poduczyć, dzieciaka znajomych rozwiązywania zadań z Mechaniki bo chłopak jest zagrożony z tego przedmiotu. W drodze powrotnej między Zadrożem a Trzyciążem wyleciałem z zakrętu. Jak? Nie wiem, droga sucha, znana, zakręt wielokrotnie pokonywany zawsze "na trójce" opony dobre nie "łyse" ale fakt bieżnik na nich różny bo po drodze do Krakowa złapałem "kapcia" i założyłem nowy, nigdy nie używany!!! zapas z innym bieżnikiem, i wiuuuu.... w ułamku sekundy wyleciałem do rowu nawet nie wiem kiedy. Auto przewróciło się na bok i pokiereszowało.

Auto sprawne, zawieszenie nie naruszone z silnika się nic nie wylało, akurat trafił się ktoś z wyciągarką dało się szybko wyciągnąć, postawić na koła. Wróciłem nim do Krakowa, mają tu garaż będę ogarniał tak, żeby dojechać do domu (laweta ponad tysiąc PLN-ów)

Gdzie w okolicach w Krakowie są sklepy, składy używek szroty??

Znajomi nie mają pojęcia, sklepy znalazłem trzy: Kalwaryjska, 29Listopada, Mogilska...

Przedni oryginalny reflektor ponad 500 zet. Może gdzieś można zamiennik dostać albo jakąś używkę? To samo przednie nadkole. Byłem na giełdzie na Rybitwach ale bez efektów. Na kuriera nie ma czasu, muszę to auto jutro ogarnąć tak, żeby wrócić do domu bo nie mogę "siedzieć" ludziom na głowie....

Fotki dla ciekawych:

http://s1346.photobucket.com/user/gziip/library/
                              Współczuje. Troche ją pomarszczyło Poduchy też wystrzeliły?
                              Czyżbyś wyleciał na tym ostrym zakręcie w prawo? Najpierw długa prosta na wylocie z Zadroża i potem zakręt w prawo czy gdzieś dalej?
                              Najważniejsze, że nikomu nic się nie stało. Pomyśl co by było jakbyś jechał jakimś "pikaczentem".
                              VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• gziip
                                Classic
                                • 2010
                                • 21

Nie, poduchy nie wystrzeliły, szyby się nie potłukły, podwozie nie ruszone. Auto już "ogarnięte" przyjechało ze mną do Berlina. Zostały jeszcze drzwi i dach do roboty.

Tak na tym zakręcie za Zadrożem. Prosta nie ma tu nic do rzeczy. Te drogę i każdy zakręt znam na pamięć. Jeździłem nią do domu dwa razy w miesiącu przez ostatnie kilka lat. Akurat w ten wchodzę zawsze na III biegu ok 40 -50 km/h.

Prawdopodobna przyczyna poślizgu to różne opony na przedniej osi i wadliwie działając zacisk hamulcowy akurat na tym kole, na którym była ta nie pasująca do pozostałych opona. I wystarczyło.

Komentarz

Pracuję...